Tuesday, September 10, 2013

HAPPY BIRTHDAY IMAN!!!

Selamat hari jadi Iman...

Hari ni Iman dah genap 12 tahun. Mama doakan Iman jadi anak yang soleh, serta berjaya dunia dan akhirat. Tak lama lagi Iman dah nak masuk kategori remaja tau... hehehehe... Tak sabar mama nak jumpa dengan Iman.

Detik2 melahirkan iman masih segar dalam ingatan mama... walaupun dah 12 tahun. Mama masuk dalam labour room sejak jam 10 pagi.... 3.03 petang baru lah iman dilahirkan. Saat paling berharga buat mama, Imanlah insan pertama yang menyebabkan mama menjadi seorang ibu. Lepas detik tu, imanlah satu-satunya yang membuatkan hidup mama penuh bahagia... Masa baby, iman montel sangat. Semua orang geram tgk iman. Sejak kecil lagi Iman memang aktif, habis semua barang dalam rumah iman selongkar. Kemana2 mama pergi.... iman mesti ada di sisi mama. 

Masa umur Iman 1 1/2 tahun, mama dapat tawaran kerja di UUM. Imanlah peneman mama di sana sebab abah kerja di kulim. Iman jadi penguat semangat mama dan iman jugalah penyebab mama menjadi lebih berani walaupun kita cuma tinggal berdua dalam rumah. Kita tak pernah berpisah.... sehinggalah.... Oktober 2008 waktu abah bawa iman pergi dari mama. Mana boleh mama lupakan anak yang mama kandungkan dan lahirkan dengan bersusah payah, ajar berjalan sehingga boleh berlari, ajarkan baca ABC sehingga boleh membaca.... 

Walau bagaimanapun, mama tetap yakin.... satu hari nanti kita akan bersama, insyaallah. Walaupun bermacam2 cara pernah mama cuba untuk dapatkan iman, tapi Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi... 

SELAMAT HARI JADI IMAN.... Moga suatu hari nanti kita dapat sambut hari yang bermakna ini bersama-sama :)

2 comments:

  1. Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

 
Dear Diary Blogger Template